среда, 22. децембар 2010.

Rovačka Republika simbol otpora crnogorskog naroda

"Crnogorski Književni List", 1. oktobar 2001. 



1 коментар:

  1. Душан Којић (dusan_kojic@yahoo.com)7. јануар 2012. 11:21

    Александар Карађорђевић (који је праунук Карађорђа Петровића, чија је породица пореклом из Васојевића и унук црногорског краља Николе) је после првог светског рата учинио доста ствари које нису претерано моралне. Неке од тих ствари учињене су и у Црној Гори.

    Не треба те ружне ствари сакривати, и треба их назвати правим именом, али им треба дати онолико значаја колико стварно заслужују.

    Судећи по овом сајту који се "непристрасно" бави историјом Црне Гора, та земља и њен народ никаквих других непријатеља нису имали сем Срба и Србије.

    Пошто се између осталог бавите историјом ових простора, можда би било згодно да нађете неки чланак где се описује како су поступали ослободиоци Србије 1944. године (многи су били из Црне Горе), са онима који су били противници комунизма.

    У Србији је председник пореклом из Црне Горе (Тадић), градоначелник Београда се презива Ђилас, Слоба Милошевић - пореклом из Црне Горе... Могло би ту да се до сутра набраја. Покажите ми јел их било ко пљује због порекла.

    И опет сматрате да вас Србија мрзи и ви мрзите њу!!!

    Ја сам Србин из Србије и за мене су Црногорци драга браћа, сматрали себе Србима или не, а благо вама кад у свету немате већих непријатеља од нас.

    ОдговориИзбриши